Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stukadoor experten Stukadoors platform met online offerte service
Stukadoor experten

Betonlook stuc

Wil je een moderne en robuuste look, of eerder een landelijke afwerking van je interieur? Met deze pleistertechniek met betonlook lukken beide perfect! Ontdek hier hoe dat kan. Laat je daarbij inspireren door de mogelijke toepassingen en afwerkingen. Daarnaast vind je richtprijzen voor de uitvoering door een vakman.

Ga snel naar: toepassingen – plaatsing en prijzen – afwerkingonderhoudofferte aanvragen

 

Wat is betonlook stuc?

Meer vertrouwd klinken de andere benamingen zoals betonstuc of beton ciré. Betonlook stuc is een pleistermateriaal dat bestaat uit een mengsel van cement, fijne betondeeltjes en hars. Door de waterdichte coating die erop aangebracht kan worden, wordt betonlook stucwerk vaak gebruikt in ruimtes waar vocht en warmte zich makkelijk opstapelen. Zoals badkamers en keukens.

Andere voordelen? De veelzijdige toepassingen, zoals vloeren, plafonds, aanrechtbladen en andere oppervlakken. En niet onbelangrijk: het naadloze resultaat, het gebruiks- en onderhoudsgemak, de schimmelwerende eigenschappen en de kras-, stoot- en slagvastheid.

Naast een waaier van grijstinten is dit pleistermateriaal ook verkrijgbaar in diverse andere standaardkleuren en kleuren op maat.

betonlook stuc

 

Toepassingen betonlook stuc

Zoals gezegd leent deze cementmortel zich optimaal voor ‘vochtige’ ruimtes. Maar ook in leefruimtes, slaapkamers en andere ‘droge’ ruimtes komt betonlook stucwerk tot zijn recht als pleisterwerk voor vloeren, wanden en andere oppervlakken. Hieronder vind je enkele realisaties. Laat je alvast inspireren.

 

Betonlook muur, plafond en vloer stucen

betonlook muur stucen

Hou je van een strakke, moderne en industriële look? Bovenstaande foto geeft je een goed idee hoe je die moderne betonlook creëert door je muren, plafond en vloeren te stucen. Leuk detail: het kleurverschil in de vloer tussen de gang en de kamer achter de gele deur.

 

Betonlook stucwerk badkamer

betonlook stucwerk badkamer

Een veelgebruikte ruimte voor betonlook stucwerk is de badkamer. De douchewand, de badwand of de volledige ruimte. Betonstuc biedt je veel creatieve vrijheid. En ja, waarom zou je ook niet het wastafelblad voor de lavabo’s of zelfs je hele bad laten stucen?

Wil je extra info over deze en andere toepassingen? Ontvang prijzen en voorstellen op maat via onze offertepagina.

 

Betonlook stucwerk keuken

betonstuc keuken

Ook in keukens zorgt betonlook stuc voor fraaie resultaten. Dat bewijst bovenstaande voorbeeld. Zo is het een goed alternatief voor wandtegels. Naast muurbekleding zoals hierboven leent stucwerk zich trouwens ook als afwerkingslaag voor het aanrechtblad (niet zichtbaar op deze foto).

 

Betonlook stucwerk trap

betonlook stucwerk

Betonlook stuc geeft je trap een mooie robuuste uitstraling. In het voorbeeld hierboven sluit de trap zo naadloos aan bij de rest van het moderne interieur.

 

Betonlook stucwerk woonkamer

betonlook stucwerk woonkamer

Met pigmentpoeder geef je het anders grijze mortelmengsel kleur (waarover verder in dit artikel meer). Op die manier krijgt je interieur een geheel eigen stijl en uitstraling. Zo krijgt de bovenstaande woonkamer door de grijsbruine afwerking van de achterste wand een extra landelijke toets.

 

Plaatsing en prijzen voor betonlook stucwerk

Betonlook stuc kan je nagenoeg op elke ondergrond aanbrengen: beton, tegels, cement, watervast multiplex, … Belangrijke voorwaarde voor een correcte plaatsing is een vormvaste en vlakke ondergrond.

 

Betonlook laten stucen?

Spaar je kosten uit door het zelf te doen? Niet noodzakelijk. De voorbereiding, snelheid tijdens plaatsing en precisie in de afwerking zijn belangrijk voor een schoon eindresultaat. Door zijn kennis en ervaring is een professionele vakman doorgaans een goedkopere optie. Bovendien is hij in staat om deze complexe precisieklus sneller en efficiënter tot een goed einde te brengen.

Prijs: tussen 75 en 125 euro per m². Btw, plaatsing en afwerking inbegrepen. Ontvang advies en prijzen op maat via onze offertepagina.

 

Zelf betonlook stucen?

Dat kan. Zeker als je over het juiste (technische) gereedschap beschikt, zoals: een mixer om mortel aan te maken, een flexibele opzetspaan, een spackmes, een schuurbord, afplakmateriaal schuurmateriaal enzovoort. Je gaat dan op de volgende manier te werk:

  • Eerst bereid je de ondergrond voor door gaten of scheuren op te vullen en door ze schoon en vetvrij te maken. Daarna breng je een primer aan voor een optimale hechting van het stucwerk.
  • Van zodra je start met het aanmaken en plaatsen van het betonlook stuc is snelheid essentieel. Al na 20 à 30 minuten begint het materiaal uit te harden. Het aanbrengen zelf gebeurt in 2 lagen.
  • Je werkt de wand of het voorwerp af door het te schuren (korrelgrootte 120 of meer), stofvrij te maken en tot slot te impregneren met een beschermende coating tegen water en vocht.

Zoals gezegd vraagt de plaatsing en afwerking van dit type stucwerk snelheid en precisie. Daarom ben je vaak beter af door direct beroep te doen op de kennis en ervaring van een vakman. Bovendien kan hij je een voordeligere totaalprijs aanbieden waarin het pleistermateriaal, de plaatsing, … inbegrepen zijn. Zo hoef je ook niet zelf  te investeren in extra werkmateriaal. Advies nodig en een prijs op maat van jouw  project? Stel je vraag via onze offertepagina.

 

betonlook stucen

 

Afwerking stucwerk betonlook

Modern, industrieel of landelijk? Bepaalde details maken het verschil. Door gebruik te maken van kleurpigmenten krijgt de anders grijze betonstucmortel een eigen karakter die mee de stijl en uitstraling van je interieur bepaalt. Naast een waaier van grijstinten heb je keuze uit een breed pallet van natuurlijke kleuren: graniet, rivierklei enzovoort.

Daarnaast kan je variëren met een effen of gewreven effect. Vrij vertaald betekent het Franse synoniem beton ciré dan ook gewreven beton.

 

Onderhoud stucwerk betonlook

Grote troef van dit type stucwerk is het gebruiks- en onderhoudsgemak. Je reinigt het perfect met een niet-agressieve allesreiniger. Af te raden zijn: chloor, bleekmiddelen en antikalkmiddelen. Met een stofzuiger met parketborstel verwijder je zand en vuil heel makkelijk. Heb je een vloer van betonlook stuc? Met een speciale wax behoudt het zijn natuurlijke glans en blijft het optimaal beschermd tegen vocht en vuil.

Tip: vraag bij de plaatsing aan de vakman enkele tips over welk reinigings- en onderhoudsmiddel het meest geschikt is in jouw situatie.

 

Offertes voor stucwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.