Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stukadoor experten Stukadoors platform met online offerte service
Stukadoor experten

Spachtelputz prijzen en info

Spachtelputz is een sierpleister met een korrelige structuur. Het kan gebruikt worden voor de afwerking van binnenmuren, buitenmuren en plafonds. Je kan zelf de kleur bepalen en de prijs is ook interessant.

 

Wat is spachtelputz?

spachtelputz buitenmuur Spachtelputz is een sierpleister voor de muren of het plafond die gebonden wordt door kunsthars. Het bestaat grotendeels uit gebroken marmerkorrels en daarom heeft deze afwerkingslaag ook een korrelige structuur. Het zorgt voor een stevige afwerking; beschadigingen worden niet snel zichtbaar. Rustiekputz is een erg gelijkaardige soort sierpleister, maar is iets grover. Een andere variant is Granolputz, dat een nog grovere structuur heeft. Deze sierpleister is erg geschikt voor het maken van patronen op de wand.

 

 

Mogelijke afwerkingen

De mogelijkheden voor het uitzicht van een spachtelputzlaag zijn erg uitgebreid. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen of je voor fijne of grove korrels gaat. Doorgaans kan je kiezen uit korrels met een dikte van 1 tot 2,5 millimeter, al zijn er soms zelfs nog fijnere of nog grovere korrels beschikbaar. Meestal kiest men voor korrels met een dikte van ongeveer 1,5 millimeter.

Ook op het gebied van de kleur kan je kiezen uit een uitgebreid aanbod. Het kleurpigment wordt dan aan het mengsel toegevoegd om de gewenste kleur te bekomen. Bovendien kan je spachtelputz makkelijk overschilderen als je zin hebt in een nieuwe afwerkingskleur.

 

Spachtelputz prijzen

Als je je muren wil laten afwerken met spachtelputz, kan je je verwachten aan prijzen van 10 tot 18 euro per vierkante meter. Het aanbrengen van een spachtelputzlaag aan het plafond is iets lastiger en daarom ook duurder. Hiervoor kan je je verwachten aan prijzen van 15 tot 25 euro per vierkante meter. De genoemde prijzen omvatten ook materiaal, loonkosten en btw. De prijs hangt ook af van het totaalaantal vierkante meters dat van een sierpleisterlaag moet worden voorzien.

Ben je op zoek naar een professional voor het aanbrengen van spachtelputz? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende stukadoors. Op die manier kan je eenvoudig prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding ontdekken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

spachtelputz

 

Spachtelputz schoonmaken

Bij het schoonmaken van spachtelputz moet je zeker voorzichtig te werk gaan. Je wil natuurlijk de korrelige laag niet beschadigen want anders gaat het mooie effect van de sierpleister al snel verloren. Je maakt daarom beter geen gebruik van een hogedrukreiniger; voor een gewone schoonmaakbeurt kan je de wand simpelweg reinigen met een doek en lauw water. Gaat het om hardnekkige vlekken? Dan kan je speciale sierpleisterreinigers gebruiken.

 

Offertes voor stucwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.