Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stukadoor experten Stukadoors platform met online offerte service
Stukadoor experten

Plafond stucen: opties en prijs

Het plafond is een belangrijk onderdeel van je interieur; als er iets mis aan is, zal je het dan ook snel merken. Om een mooi en verzorgd plafond te bekomen, kan je het plafond stucen. In dit artikel bekijken we de belangrijkste opties voor stucwerk aan het plafond en hun kostprijs per vierkante meter. Graag een offerte op maat van uw project? Vraag hier vrijblijvend prijzen aan.

 

Glad stucwerk

plafond stucen en schilderen Bij deze techniek wordt het plafond mooi egaal gemaakt met een laag gips. De dikte van deze laag hangt af van de staat van het plafond. Je kan ervoor kiezen om het plafond meteen ook voor te bereiden op schilder- of behangwerken. De voorbereiding op schilderwerken zal iets duurder zijn omdat het oppervlak van het plafond hiervoor perfect egaal moet zijn. Bij behang mag het iets ruwer zijn omdat het behang uiteindelijk de ruwheid van het plafond enigszins zal verbergen.

 

 

Plafond stucen met spack

Spack is een mengsel van kunsthars en kalk met een korrelige structuur. Met spackspuitwerk kan een stukadoor snel grote plafondoppervlakken voorzien van een pleisterlaag. Daarom kan de prijs redelijk laag gehouden worden. Het spackspuitwerk gebeurt doorgaans in twee lagen. De eerste laag is bedoeld om oneffenheden weg te werken, de tweede is een afwerklaag. Je kan zelf de kleur van het spackspuitwerk kiezen, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over schilderwerken.

 

Sierpleister

Je plafond stucen kan ook met sierpleister. Ook hier is er veel keuze qua kleuren, dus je kan helemaal zelf bepalen hoe je plafond er uiteindelijk zal uitzien. Het grote voordeel aan sierpleister is dat het erg makkelijk schoon te maken is. De meeste mensen kiezen voor Spachtelputz. Deze sierpleister zorgt voor een korrelig effect op het plafond. De dikte van de korrels kan variëren van 1,2 tot 4 millimeter. Andere soorten sierpleister zoals rustiekputz of granol geven een groefpatroon aan het plafond.

sierpleister

 

Plafond stucen prijs

Als je het plafond glad laat stucen en behangklaar laat maken door de stukadoor, dan betaal je zo’n 12 à 15 euro per vierkante meter, btw en kosten voor materiaal en werk meegerekend. Het sausklaar maken is wegens het mooi egale werk dat moet afgeleverd worden iets duurder: dit kost gemiddeld tussen 14 en 25 euro per vierkante meter.

Aangezien spackspuitwerk snel aangebracht kan worden, kan de totaalprijs vrij laag blijven. Gemiddeld kost het plafond stucen met spack tussen 5 en 11 euro per vierkante meter.

Voor het aanbrengen van sierpleister aan het plafond mag je rekenen op een prijs van 10 tot 25 euro per vierkante meter.

Wil je je plafond stucen en ben je hiervoor op zoek naar een vakman? Via onderstaand offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Op die manier kan je eenvoudig prijzen en voorstellen van verschillende bedrijven met elkaar vergelijken.

 

Offertes voor stucwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.