Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stukadoor experten Stukadoors platform met online offerte service
Stukadoor experten

Glad stucwerk

Glad stucwerk (glad pleisterwerk) is tegenwoordig dé standaardkeuze bij nieuwe woningen. Geen toeval, want egale muren en plafonds zorgen voor een strakke uitstraling en creëren een groter ruimtegevoel. Wat zijn de andere voordelen van glad stucwerk? Hoeveel kost het om je muren en plafonds glad te stucen? En welke verdere afwerkingen zijn mogelijk? Je leest er meer over in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke afwerking bij glad stucwerk
Prijs glad stucwerk
Zelf glad stucen of een vakman inschakelen?
Offertes aanvragen

 

Wat is glad stucwerk?

Met glad stucwerk (glad pleisterwerk) maakt een stukadoor je ruwe muren en plafonds mooi vlak en egaal. Hij brengt daarbij een dun stuclaagje aan van 1 à 6 mm. Daarna zal hij het stucwerk glad schuren. Achteraf kan je je muren eventueel verder laten afwerken door ze te schilderen of te behangen.

Door de muur of het plafond glad te stucen creëer je niet alleen een groter ruimtegevoel en een tijdloze, strakke look. Daarnaast is glad stucwerk ook:

 • makkelijker te herstellen dan stucwerk met een structuur (spackspuitwerk of stucen met sierpleister)
 • vlot af te werken door te schilderen, behangen of betegelen
 • zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig proper te houden (vooral in vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken)

TIP: op zoek naar een stukadoor actief in je buurt voor het glad stucen van je muren en plafonds? Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

Mogelijke afwerking bij glad stucwerk

Voor de afwerking van glad stucwerk zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan onder meer kiezen voor:

 • Glad stucwerk als afwerklaag: je kan glad stucwerk als afwerklaag behouden. In dat geval is het belangrijk om je gestucte muren en plafonds zo glad mogelijk te schuren om zo oneffenheden te voorkomen. De standaardkleur is wit, maar ook stucen in een andere kleur is mogelijk.
 • Glad stucwerk schilderen: glad gestucte muren of plafonds kan je ook schilderen. Het is daarbij belangrijk om het stucwerk zo glad mogelijk te schuren en sausklaar te maken. Zo voorkom je oneffenheden en verkrijg je een egaal en strak resultaat. Schilderen kan in een kleur naar keuze. Je kan daarbij kiezen voor gewone muurverf of latexverf. Die laatste optie zorgt voor een nog gladdere en strakkere uitstraling.
 • Glad stucwerk behangen: glad stucwerk kan je ook probleemloos gebruiken als ondergrond voor behangpapier. In dat geval is het niet nodig om je muren en plafonds zo glad te schuren als wanneer je de stuclaag wil verven of gebruiken als afwerklaag. Behangpapier verdoezelt namelijk zelf kleine oneffenheden.
 • Glad stucwerk betegelen: dit wordt vooral toegepast in badkamers. In zo’n vochtige ruimte kan je het vochtbestendige stucwerk als naadloze afwerklaag behouden, maar betegelen is dus ook een optie.

Tip: twijfel je op welke manier je het glad stucwerk wil laten afwerken? Een professionele stukadoor geeft je graag advies op maat van jouw project. Vergelijk gratis en vrijblijvend voorstellen en offertes via onze offertepagina.

 

Prijs glad stucwerk

Wil je jouw plafond of muur glad stucen? Dan hangt de kostprijs uiteraard af van de omvang van je project (aantal vierkante meter), het soort project (nieuwbouw of renovatieproject), de dikte van de stuclaag, de gewenste afwerking, … Je mag rekenen op de volgende richtprijzen:

 • Muur glad stucen: gemiddeld 14 euro per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
 • Plafond glad stucen: gemiddeld 16 euro per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)

Let op, want de prijs kan verschillen van stukadoor tot stukadoor. Wil je graag een richtprijs op maat van jouw project? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 stukadoors actief in je buurt. Zo kan je eenvoudig en gericht prijzen, maar ook voorstellen en mogelijkheden qua afwerking vergelijken. Ontvang gratis offertes op maat via onze offerteservice.

 

glad stucwerk

 

Zelf glad stucen of een vakman inschakelen?

Zelf je plafond of muur glad stucen is geen goed idee. Het is een precieze en arbeidsintensieve klus die de nodige expertise, ervaring en het juiste materiaal vergt. Schakel daarom zeker een professionele stukadoor in. Zo ben je zeker van:

 • Glad stucwerk op maat van jouw project: ga je voor glad stucwerk als eindafwerking? Of eerder als ondergrond voor behangpapier? Een stukadoor zorgt voor stucwerk op maat van jouw wensen.
 • Juiste techniek: wil je vermijden dat er scheuren, strepen, banen of andere foutjes achterblijven op het stucwerk? Een stukadoor gebruikt de juiste techniek en zorgt voor een vlekkeloos eindresultaat.
 • Kwalitatieve producten, materialen en gereedschap: een stukadoor beschikt over duurzame producten en materialen voor een kwaliteitsvol glad stucwerk waar je jarenlang van kan genieten. Door samen te werken met een vakman moet je ook zelf geen gereedschap huren of kopen.
 • Snelle uitvoering: zelf plafonds en wanden glad stucen neemt sowieso veel tijd in beslag. Als je een stukadoor inschakelt, verlopen de werkzaamheden vlot en efficiënt.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 2 jaar? Dan kom je in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21% voor glad stucwerk door een professionele stukadoor.

 

Ook glad stucwerk bij nieuwbouw is mogelijk!

Glad stucwerk aanbrengen in een nieuwbouw gebeurt doorgaans nog vóór het leggen van de vloeren. Let op, de eerste jaren ‘bewegen’ nieuwbouwwoningen nog een beetje. Als je samenwerkt met een professionele stukadoor blijft de kans op kleine scheurtjes in het stucwerk als gevolg daarvan tot een minimum beperkt. Hij gebruikt namelijk een speciale techniek en flexibele materialen. Komen er toch haarscheurtjes voor in het stucwerk bij een nieuwbouwwoning? Dan kan een vakman die vlot en eenvoudig herstellen.

TIP: benieuwd naar de mogelijkheden van glad stucwerk voor jouw project? Vergelijk gratis voorstellen bij stukadoors actief in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor stucwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.