Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stukadoor experten Stukadoors platform met online offerte service
Stukadoor experten

Stucadoor prijzen: gemiddelde prijs per m²

Een stucadoor zorgt voor de afwerking van je muren of wanden. De kostprijs is afhankelijk van de aard van de werken. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van bedrijf tot bedrijf. Ontdek in dit artikel de gemiddelde prijzen van verschillende stucwerken.

 

Gemiddelde stucadoor prijzen

Zoals gezegd, hangen de prijzen van een stukadoor af van de aard van de werken. Hieronder vind je een lijst met de gemiddelde prijzen van verschillende stucadoor werken. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, loonkosten en btw.

  • Spackspuiten: voor spackspuitwerk betaal je gemiddeld € 5 – € 11 euro / per m²
  • Sierpleister:  een sierpleister met spachtelputz of granol kost gemiddeld € 10 – € 35 / per m²
  • Stucen van plafonds:  een plafond stucen kost je gemiddeld € 12 – € 25 / per m²
  • Raapwerk: voor het rapen van je muren betaal je gemiddeld € 15 – € 35 / per m²

 

Tip: stucadoor prijzen zijn ook afhankelijk van het bedrijf zelf. Vergelijk daarom altijd goed de prijzen van verschillende stukadoors en ga ook hun referenties na.
Vraag hier gratis prijzen op maat aan bij verschillende stukadoorsbedrijven.

 

stucadoor prijzen

Besparen op de kosten van een stucadoor

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om te besparen op stucwerken. Het geld dat je uitspaart door het toepassen van onderstaande tips, kan je dan weer uitgeven aan andere klussen.  Ontdek hieronder de tips voor voordelig stucwerk:

 

Tip 1: grote oppervlaktes stucen is goedkoper

Een eenvoudige tip om de stukadoor prijs te verminderen, is het laten pleisteren van grote ruimtes in één keer. Laat alle pleisterwerken uitvoeren in één ruk om de kosten te verminderen.  Dat is bovendien ook efficiënter voor de stukadoor zelf.

Jij hoeft op die manier bepaalde kosten ook slechts één keer te betalen. Vaak zijn stucadoorsbedrijven bereid om korting te geven bij grotere opdrachten.  Hou er ook rekening mee dat bedrijven vaak een starttarief  hanteren voor kleinere werken om bepaalde kosten te kunnen dekken.

stucadoor prijzen grote ruimtes

 

Tip 2 : kies goedkope stuctechnieken

De ene techniek is de andere niet. Er zijn stucwerken die je huis een luxueuze uitstraling geven. Daarnaast kan zijn er ook goedkope stucwerken die eenvoudig, maar netjes ogen. Ook daar kan je jarenlang plezier aan beleven. Zoals je hierboven ziet, is een muur stucen met een spackspuit één van de goedkoopste technieken. Dit kan al vanaf 5 euro / per m².

De lage prijs wordt verklaard door het feit dat de pleister met een spuitmachine op de muren wordt aangebracht. Dit is een bijzonder efficiënte manier van werken. Daar tegenover staat bijvoorbeeld een techniek zoals tadelakt. Deze Marrokaanse kalkpleister kost minstens 175 euro per vierkante meter. De hoge prijs wordt verklaard door de hoge arbeidsintensiviteit.

 

Offertes voor stucwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.