Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Stukadoor experten Stukadoors platform met online offerte service
Stukadoor experten

Activiteiten van een stukadoorsbedrijf

Wanneer je een wand of plafond netjes wil afwerken, heb je al snel de hulp van een stukadoor nodig. In dit artikel kun je lezen voor welke werkzaamheden je een stukadoor kunt inschakelen en hoe een professioneel stukadoorsbedrijf te werk gaat. Offertes kan je hier aanvragen.

 

Wat doet een stucadoorsbedrijf ?

Bij een stucadoorsbedrijf kun je terecht voor het laten stucen van wanden en plafonds, het aanbrengen van sierpleister, het spuiten van muren en plafonds met spack en het afwerken van gipsplaten. Verder voert een stucadoorsbedrijf de volgende taken uit:

– Reparatie van bestaand stucwerk
– Schuurwerk
– Maken of aanbrengen van decoratieve lijsten (van gips)
– Raapwerk (waterpas uitvlakken van een muur)

 

werken stukadoor

 

Kosten stukadoor

Stukadoren hanteren nogal eens verschillende tarieven en het loont daarom ook de moeite om eens wat prijzen van verschillende stukadoorsbedrijven met elkaar te vergelijken. Voor het glad stucen van wanden betaal je gemiddeld €9 tot €12 per m², voor plafonds €12 tot €15 per m². Deze tarieven kunnen variëren naargelang de opdracht en het aantal vierkante meters. Hoe groter het oppervlak dat gestuukt moet worden, des te goedkoper de prijs per vierkante meter. Door zelf de voorbereidende werken te verrichten (afplakken, demonteren van schakelmateriaal, opruimen achteraf, enz.) kun je op de kosten besparen. Benieuwd naar de prijs voor het stucen van jouw woning? Klik dan hier om prijzen op maat aan te vragen bij erkende aannemers.

Meer info over de prijzen van stucwerken vind je in dit artikel.

 

Werkwijze stukadoorsbedrijf

Wanneer je een stukadoor hebt ingeschakeld, komt deze op afgesproken datum bij je langs om te inventariseren wat je wensen zijn en om te bespreken wat hij voor je kan betekenen. De stukadoor zal je van advies voorzien en uitleggen wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten.

Op de dag dat de werken aanvangen, zal men eerst beginnen met het startklaar maken van de ruimtes. Dat kan betekenen: het afplakken van kozijnen, ramen en plinten en het verwijderen van installatiemateriaal zoals wandcontactdozen en lichtschakelaars. Denk ook aan het verwijderen van trapleuningen en gordijnrails. Nadat alle ruimtes startklaar zijn gemaakt, kan men aanvangen met het stuken.

 

stukadoorbedrijf werken

 

Waarom niet zelf stucen?

Mocht je zelf beschikken over voldoende ervaring of juist ervaring willen opdoen dan hoef je vanzelfsprekend geen stucadoorsbedrijf in te schakelen. Realiseer je echter wel dat het stucen van een wand of plafond niet eenvoudig is. Het vergt behoorlijk wat ervaring om een muur perfect glad en waterpas te stucen, zeker bij afwijkende en niet egale ondergronden. Een professionele stukadoor beschikt over jarenlange ervaring en heeft ook de nodige materiaalkennis. Hij kan de klus snel en professioneel uitvoeren waardoor je later snel verder kunt gaan met de verdere afwerking van de woning. Je bespaart er dus een hoop tijd mee, wat ook weer scheelt in de kosten omdat je je op andere belangrijke zaken kunt richten.

 

Offertes voor stucwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.